Ota Yhteyttä

Avainsanat: kulturskafferiet, ritz, sweet jeena, vaasa

Esityksen päivämäärä: 30.1.2011

Valokuvaaja: Teppo Kangas - http://www.icthosting.fi

also featuring Her Sweethearts

Sweet Jeena & The Roomates (FIN/UK)
Sweet Jeena ja The Roomates-lauluyhtye englannista ovat äänittäneet levyllisen herkkää doo-woppia. Kyseessä on ainutlaa-
tuinen suomalais-englantilainen yhteistyö, jossa Sweet Jeenan soundi ja The Roomatesin ‘Dion and the Belmonts’ -henkinen Italo
sugar doo-wop kohtaavat.

The Roomatesin sielu ovat laulajat Steve Webb, Nick Kennedy, Mark Webb ja Glenn Brentnall. Kysymyksessä on 50-lukuromantiikan vaikutteista ammentava doo-wop-musiikki, jossa laulajilla on keskeinen rooli. The Roomatesien keskeiset vaikutteet tulevat italian-amerikkalaisesta doo-wopista, voimakkaana esikuvana on mm. Dion and the Belmonts. He ovat tunnettuja poikkeuksellisen perfektionistisesta pyrkimyksestään syvälle “aitoon” soundiin ja fiilikseen, mikä on saanut huomiota ja kiitosta myös alkuperäisiltä 1950 ja 60-luvulla toimineiden doo-wop-yhtyeiden jäseniltä. Kokoonpano on toiminut jo pitkään ja saavuttanut vakaan fanikannan niin Euroopassa kuin Amerikassakin.

Sweet Jeena & her Sweethearts (FIN)
Sweet Jeena and her Sweethearts ravistaa ja sekoittaa huumaavan cocktailin americanaa: rock’n’rollia, bluesia, rockabillyä, countrya ja lisämausteena tilkka jazzia sekä burleskia. Ennakkoluuloton improvisointi ja mieltymys film noirin kohtalokkuuteen kuuluvat kvartetin musiikissa. Vauhtia, vaarallisia ohituksia, sivuluisuja ja äkkikäännöksiä vasemmalle. Viattomuuden ja öisten katujen yhdistelmä on vastustamaton. Energinen laulajatar ja vaivattomasti svengaavat musikantit puhaltavat liikkeelle rock’n’rollin ajattoman pyörremyrskyn. Biisien sanoituksissa vilahtelee musiikillisten eväsretkien lisäksi intiaaneja, prätkäpoikia, nuorta rakkautta ja ihmissuhdesolmuja. Bändin musiikki houkuttelee ja koskettaa monenlaisia ihmisiä.

Sweet Jeena and her Sweetheartsien ensimmäinen levy ROCK'N'ROLL PICNIC julkaistiin lokakuussa 2009, jakelijanaan Playground Music Finland. Orkesteri pääsi myös mukaan suomi-rockabilly 1979-2009 Slap that bass -kokoelmalle (Johannakustannus).

lähde: http://www.kulturskafferiet.com


Lisää tämä virtuaaliesitys omille sivuillesi
Soita ja kysy lisää: Länsi- ja Pohjois-Suomi 040 7345 543 | Itä- ja Etelä-Suomi 050 322 0066
Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@virtualfinland.fi

Haluatko nähdä mainoksesi Virtual Finland sivustolla? Katso mediakortti