Ota Yhteyttä

Avainsanat: mustasaari, stundars, sulva

Esityksen päivämäärä: 14.10.2009

Valokuvaaja: Teppo Kangas - http://www.icthosting.fi

Stundarsin käsityöläiskylä on sekä ulkomuseo että kulttuurikeskus Vaasan kupeessa, Mustasaaressa. Stundars sai alkunsa 1930-luvulla, kun kansakoulunopettaja Gunnar Rosenholm perusti museoyhdistyksen Sulvalle. Nykyään museoalue on Stundarsin yhdistyksen hallussa.

Kaikki museoalueen talot ovat peräisin seudun kylistä. Useimmat talot siirrettiin Stundarsiin 1960- ja 1970-luvuilla. Monet on pelastettu viime hetkellä ennen purkutuomiota. Niiden avulla saa hyvän käsityksen 1900-luvun vaihteen ruotsinkielisen Pohjanmaan elämästä.

1980-luvulla museo sai muutaman talon lisää: Hemmerin talon, taiteilijain ateljeet sekä kirjapainomuseon. Toimintaa on vuoden ympäri: kuvataiteita, musiikkia ja rakennusten hoitoa.

Stundars Mustasaaressa on suuri museo ja elävä kulttuurikeskus. Museoalueella sijaitsee kuutisenkymmentä rakennusta, mm maalaiskauppa, koulu, talonpoikaistalo ja käsityöläistupia.

Hemmerin talossa järjestetään taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia. Stundarsissa löytyy myös taidetyöpajoja, kirjapainomuseo, kauppa, kahvila sekä ravintola.


Lisää tämä virtuaaliesitys omille sivuillesi
Soita ja kysy lisää: Länsi- ja Pohjois-Suomi 040 7345 543 | Itä- ja Etelä-Suomi 050 322 0066
Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@virtualfinland.fi

Haluatko nähdä mainoksesi Virtual Finland sivustolla? Katso mediakortti