Ota Yhteyttä

Avainsanat: metla

Esityksen päivämäärä: 10.1.2010

Valokuvaaja: Rami Saarikorpi - http://www.360panorama.fi

Metla Joensuu
iPad versio tuolla: http://www.360panorama.fi/iPad/Metla/Metla.html

(Kenneth Lehtisen & Rami Saarikorven panoraamakirjaa varten kuvattua materiaalia)
Metsäntutkimuslaitoksen Joensuun toimipaikka on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti toimiva monitieteinen asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää metsä- ja puuosaamiseen liittyvää alueellista kehittämistä erityisesti Itä-Suomessa.

Joensuun tutkimusprofiiliin sisältyy kuusi soveltavan tutkimuksen painoalaa: metsäsuunnittelu, metsänhoito ja sen ympäristövaikutukset, puutiede, metsäteknologia, yrityksen taloustiede sekä kansainvälinen metsätalous, erityisesti siirtymätalousmaiden ja Venäjän metsätalous. Toimintayksikkö on verkottunut työssään Metlan muiden yksiköiden sekä lukuisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten sekä käytännön metsätaloustoimijoiden kanssa Suomessa ja ulkomailla.

Metsäntutkimuslaitoksen toiminta alkoi Joensuussa vuonna 1981. Vuonna 2000 Suomen hallitus päätti vahvistaa metsäntutkimusta Joensuussa. Tutkimuskeskusta kehitettiin voimakkaasti vuosina 2000-2008. Tällä hetkellä Joensuussa työskentelee yhteensä noin 130 henkilöä, joista 85 tutkijatehtävissä. Tutkijoista vajaa puolet on suorittanut tohtorintutkinnon, ja Metlan 19 tieteenalaprofessorista 6 on sijoittunut Joensuuhun. Henkilöstöstä 81 on vakituisia.

Joensuu Metlan Itä-Suomen alueyksikön keskus
Vuoden 2010 alusta alkaen Metsäntutkimuslaitoksessa on Etelä-Suomen, Länsi-Suomen, Itä-Suomen ja Pohjois-Suomen alueyksiköt. Laajojen alueyksiköiden perustaminen liittyy Metlan organisaation uudistumiseen, ja uusilla yksiköillä pyritään muun muassa lisäämään alueellista vaikuttavuutta.


Lisää tämä virtuaaliesitys omille sivuillesi
Soita ja kysy lisää: Länsi- ja Pohjois-Suomi 040 7345 543 | Itä- ja Etelä-Suomi 050 322 0066
Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@virtualfinland.fi

Haluatko nähdä mainoksesi Virtual Finland sivustolla? Katso mediakortti